Skip to content

Visita al temple Sikh de Can Zam

December 14, 2010

La segona cita amb en Simran va ser el dissabte dia 10 per la tarda. Vam trobar-nos en la parada de  metro de Fondo i vam agafar la línia 9 fins a Can Zam. Durant el viatge, de poc més de 10 minuts, ell  ens en va parlar d’un altre trajecte: el que va fer amb la seva família des del Penjab ara ja fa 14 anys.

Van arribar a Barcelona, al barri d’Horta, però passat només un any es van traslladar al barri de Santa Rosa de Santa Coloma. La relació amb els veïns del barri? Bona. I la relació entre la comunitat Sikh i  la resta de la societat colomenca? Molt bona també, tot i que, en les seves paraules, els cal donar-se a conèixer més, fer més processons i ensenyar a la ciutat els conceptes de la seva religió.

A Can Zam, ens van acollir al temple Sikh, on vam endinsar-nos en els preceptes bàsics del Sikhisme. Ens va explicar que els iniciats -ho fan a través d’una cerimònia que ell anomenava bateig, per posar un paral·lelisme amb els catòlics-, han de respectar una sèrie de regles entre les quals, la més sorprenent és que ni homes ni dones poden tallar-se cap cabell del cos.

A dins del temple, per mostrar respecte, hi vam estar descalços i amb els cabells tapats. Tot i que, veient les fotos, semblem més uns pirates sortits de qualsevol producció de sèrie B que uns periodistes seriosos…

Gaudint d’un té -qualsevol visitant al temple sempre serà obsequiat amb un got de té i alguna cosa de menjar-, i unes pastes típiques, vam passar una bona estona discutint de la religió. De totes una mica: de la Sikh, de la catòlica, de la musulmana… El que ens va quedar clar és que en Simran i la seva gent respecten qualsevol creença i volen construir un pont entre la nostra societat i les diferents societats i cultures orientals. El seu desig: construir un gran temple on tothom hi pugui expressar el seu culte.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: