Skip to content

La Saimi, una colomenca de sang filipina i bengalí

December 28, 2010

Pel seu historial, sembla increïble que la Saimi tingui només 17 anys. Estudia el primer curs de Turisme a la Universitat de Manila (Filipines). Parla català, castellà, anglès, francès, hindú, bengalí, alemany i filipí. És filla de pare bengalí i mare filipina, una barreja exòtica que explica la seva bellesa captivadora. A més, toca el piano. Tot això ho vam poder comprovar a la nostra trobada amb ella la setmana passada. Vam acompanyar la Saimi a l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres, on estudiava de petita. Els seus professors i el conserge se’n recordaven d’ella. Ella diu que deu ser perquè no era massa bona estudiant… Veient com toca ho posem una mica en dubte.

Vivint a tants quilòmetres de casa, internet és una eina bàsica per mantenir el contacte. A més, la Saimi té molts amics repartits per Àsia i Europa, i l’Skype li permet arribar a tots aquests llocs sense agafar cap avió. Aquests dies que ha tornat a casa per Nadal, aprofita qualsevol estona morta per xerrar amb els seus amics de Filipines.

A la tarda, vam acompanyar la Saimi a la botiga dels seus pares, al carrer Pompeu Fabra. Allà vam conèixer la seva mare. Pel nom, ningú endevinaria la seva procedència. La Montserrat Fuentes va arribar a Barcelona als anys 80 per treballar-hi. Nascuda a Filipines i amb ascendència japonesa i espanyola, la mare de la Saimi ens va explicar com és educar a un fill en una família on hi conviuen dues cultures, dues religions i dos idiomes tan diferents. Pot semblar difícil, però tot apunta que els hi ha sortit molt bé. La Montserrat ens ajuda a entendre moltes coses: ens explica que la Saimi sempre ha estat una nena precoç. Quan tenia 7 mesos, es va posar a caminar i va dir la seva primera paraula. Ni gatejades, ni balbucejos. Per a la Montserrat, l’educació de la Saimi és el més importat. Tant com per tolerar viure tan lluny de la seva filla. El camí, però, no l’ha fet sola. La mare de la Saimi s’ha estat amb ella durant 6 mesos a Filipines. Ara, però, se’n va a passar uns dies a Amsterdam amb els seus amics. Però aquest cop sense pares!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: