Skip to content

Què?

Sovint tenim una referència esbiaixada de la joventut. Els missatges dels mitjans de comunicació ens traslladen una imatge de fast-food intel·lectual, d’anomia, incertesa i  narcisisme,associats a les generacions més joves dels nostres entorns urbans. El punt clamorós és la definició d’una generació “NI-NI”, joves que “ni estudien ni treballen”, i que  configuren una bossa de futura marginalitat.
Sense retreure la veracitat d’aquesta descripció, i el risc de comportaments i situacions que dificulten la socialització, volem capgirar el plantejament i fer una afirmació en positiu de la joventut colomenca, en la seva complexitat, amb les seves aspiracions i reptes. Una visió allunyada de la malenconia i el determinisme social que reafirma en positiu la seva identitat: “SÍ- Sí”, vindria a reivindicar “sí, sóc jove”, i explicar que hi ha una manera de ser-ho des d’actituds d’emprenedoria social, cultural, etc; i “sí, sóc colomenc/a”, formo part d’una ciutat que mira al futur amb optimisme, un cau d’oportunitats, i l’orgull d’una pertinença que ens fa formar part de la història col·lectiva de Santa Coloma, lluitadora i connectada en el seu entorn metropolità.
D’altra banda, el documental que presentem tindrà, de manera natural, atenent a la diversitat cultural de la nostra ciutat, un component intercultural. La gent provinent de realitats diferents comparteixen un patrimoni cultural intangible, propi a tota la gent de frontera. Aquests joves parlaran del vincle emocional amb el seu entorn i amb el patrimoni físic que l’envolta. Així doncs, serà evident l’al·legat pel desenvolupament d’una nova ciutadania que concilia les diferents identitats en relació constant al nostre territori, demostrant amb el dia a dia, amb el sentit comú de la gent del carrer, que totes les cultures, religions, idiomes i maneres d’interpretar el món poden conviure juntes.
En la mesura en que persones de diversos grups es vegin a sí mateixes com a membres d’una única entitat social, augmentaran els contactes positius entre elles i es consolidarà una  nova ciutadania oberta, dinàmica i plural. El paper dels joves és, en aquest i en altres casos, definitori de les oportunitats de futur de Santa Coloma.

L’objectiu general d’aquest projecte és consolidar l’estima pel patrimoni material i simbòlic que entre tots i totes construïm cada dia a la Ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

%d bloggers like this: